Túrák és kirándulási lehetőségek

Opcionális programok

Safari Tours

Fő szezonban (július-augusztus) napi szinten szervezünk 2,5 órás kirándulásokat retró katonai teherautókkal a Nyárádok festői völgyeiben. Az év többi hónapjában igény szerint szervezünk rövidebb (2,5 órás), illetve hosszabb túrákat (6-8 órás) csoportok számára, ezekre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. A kirándulásokat minimum 8 személlyel indítjuk, maximás létszám 42 fő. Az árak tartalmaznak egy rusztikus piknikkel egybekötött pihenőt is.

Bővebb információk és fotók: www.facebook.com/safaritours.ro oldalon.

 

Horgászat a vármezei halastavakban

A Vármező központjában (a kempingtől 800 m távolságra) található Halászcsárda tórendszerében lehetőség van napi bérletes horgászatra (pisztráng, ponty, harcsa, amur és kárász), ugyanitt horgászbot és csali is bérelhető.

 

 

Gyalogtúrák

 

Pisztrángászat

A Vármező szívében működő haltenyészet egyedülálló a maga nemében Erdélyben. Az ide látogatók megtekinthetik a tórendszerben történő haltenyésztés különböző fázisait. Megközelítés: a kempingtől gyalog 15 perc Vármező főútján (kb. 800 m).

 

Nagy Nyárád völgye

 Piknikezésre, rövidebb kirándulásokra, bicikli vagy autós túrára kiválóan alkalmas útvonal, hegyipatak mellett. A falu közelében az érintetlen vadon fogadja az erre sétálókat.

 

 Kis Nyárád völgye

A falu végétől mintegy 8 kilométeren keresztül kanyarog felfele az út a patak mellett. Igazi vadregényes táj, amelyet még jellegzetesebbé tesznek a kis gátak, a mesterséges vízesések. Könnyebb sétára, biciklizésre, esetleg piknikre alkalmas útvonal.

 

Várdomb

A kemping területéről megfigyelhető Várdomb (825 m) viszonylag nehéz túra (kb 2,5 óra). A falu nevében szereplő vár a kései középkorban épült és mint székely végvár működött. A romboló évszázadok sajnos mára semmit se hagytak belőle, és a vár emlékét már csak a domb, no meg a falu őrzi. Útvonal: piros pontjelzés.

 

Égerfás tó

Az Égerfás tó a Kis és a Nagy Nyárád völgye között fekszik, közvetlenül a Várdomb mögött. Mindkét völgy felől meg lehet közelíteni (kb 1 óra); útvonal: piros pontjelzés. A tó érdekessége, hogy élő égerfák találhatók benne - innen kapta a nevét.

 

 Likas kő

A kempingtől kb 5 km-re, egy és fél órára található a Meleg Sugó völgyén. A Likaskő tulajdonképpen egy sziklatömb, amely tövében valamikori tengermarta üreg található. Útvonal: kék kereszt. Számos helybéli monda fűződik ehhez a helyhez.

 

 

Autós túrák

 

Szováta (18 km)

Üdülőtelep, kezelőbázisokkal.

Turisztikai látványosságok: a Medve tó (stranddal ellátott heliotermikus, sósvizű tó), apróbb sósvizű tavak, sóhegyek.

 

Parajd (25 km)

Turisztikai látványosságok: a sóbánya, a 2014-ben felújított sósvizű strand, a Lepkeház és a Sószoros (természetvédelmi terület).

Útvonal: Mustang camping - Szováta - Parajd.

 

Korond (35 km)

Turisztikai látványosságok: a hagyományos fazekasműhelyek valamint a falun átnyúló bazársor.

Útvonal: Mustang camping - Szováta - Parajd - Korond.

 

Kőrispatak (55 km)

Turisztikai látványosságok: szalmakalap múzeum.

Útvonal: Mustang camping - Szováta - Erdőszentgyörgy - Kőrispatak.

 

 

Segesvár (75 km)

Turisztikai látványosságok: a középkori óvárosban  az Óratorony (XlV sz.) és számos más toronyépület, a vártemplom, meg a hozzá felvezető falépcsők valamint a Történelmi museum.

Útvonal: Mustang camping - Szováta - Erdőszentgyörgy - Segesvár.